måndag 2 januari 2017

Det här sysslar jag (kanske lite oväntat?) med just just nu!

Gott Nytt år!
Känns ovant att skriva 2017, säkert flera som känner igen sig? 
Så här inleder jag mitt odlingsår:
Idag planterar jag om fler av jullökarna, hyacinterna, och så ställer jag undan överblommad amaryllis. Men för att få dem att blomma om krävs vissa knep och som du ser i respektive klipp nedan. Förra året inträffade tack vare detta bland annat en perfekt tidig blomning av blåblommande och starkt doftande hyacinter utomhus vid vår entré -gissa om de tidigast vaknande humlorna blev glada? 
 
Häromdagen -närmare bestämt på självaste Nyårsafton - hamnade de sista vitlökarna i jorden. Hade glömt bort att sätta ett gäng och eftersom det fortfarande och konstigt nog inte är tjäle här ännu i Mälardalen så är det bara att gräva. Ett tips om man har börjat få tjäle är att det funkar att spetta ner dem också. 

För övrigt planerar jag nu för fullt (och kanske lite sent;) in vårens korta kurser i odling och självhushåll -jag hinner inte med att göra så många men de som finns hittar du här:
- Så passa på att anmäla dig nu eller tipsa en vän. Eller boka för ett helt sällskap.

Och så bara måste jag snabbt driva fram fler ärtskott och spira mer av vad jag hittar i skafferiet! Där finns fler frön att spira än vad man kanske först tror? Har du t e x testat bovete? Eller teff? Eller chiafrön? Eller några av alla de här andra som du också ser i ett klipp nedan om du är intresserad av att testa?:) 

Ha en bra och grön början på 2017!
Allt gott/Jessica Inga kommentarer:

Skicka en kommentar