måndag 12 december 2016

Sanningen bakom den populära musrestaurangen ”Il Topolino”

Plötsligt är den borta. Den populära och starkt engagerande lilla musrestaurangen "Il Topolino" i Malmö. Vad jag förstått så vallfärdade människor långväga ifrån för att se den, fota den, prata om den. Vem eller vilka är det som byggt den? Nu finns det äntligen det någonting positivt att skriva om Malmö -medierna vältrar sig i det hela -fantastiskt! Underbart! (Personligen är jag övertygad om att det finns många positiva saker i Malmö, även om de vanligtvis inte rapporteras om på tidningarna förstasidor;). Och så är allt är väldigt mystiskt.

Och så var den då plötsligt borta. Efter endast tre dagar. Startsidan för de stora dagstidningarna rapporterar om nyheten, "Musrestaurangen är borta" skriver man till exempel på SVT http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/musrestaurangen-ar-borta-efter-tre-dagar

Många arga ilskna röster höjs. Folk är i grunden ledsna och förbannade att döma av sociala media. "Hur kan någon stjäla en sån underbar..." skriver någon. Engagemang är bara förnamnet. För en påhittad musrestaurang. Så man börjar ju fundera. Är människor lika engagerade i människors (ja riktiga sådana;) fattigdom och lidande? Sociala rättvisor? Dödsskjutningar eller tiggeri? Eller ens riktiga djur?

Är detta med musrestaurangen möjligen ett socialt experiment? Kan man få människor att engagera sig mer i låtsatsmöss än i riktiga och verkliga orättvisor? OM detta är ett socialt experiment som kreatörerna velat göra eller om det är på riktigt -ja det får väl tiden utvisa, men inte desto mindre är detta ett fullskaligt socialt experiment hur som.

Det här inlägget handlade -som du kanske märkte- inte så mycket om odling. Men bara vänta, det kommer mer odling här igen inom kort.

Tills dess, ha en fin måndag i december.
Kram/Jessica
3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det var visst bara stängt på grund av renovering och jag tror helt ärligt att det bara är någon som vill ha kul som har gjort det från början i alla fall. Sedn kanske de fått någon mer idé men det finns många kreativa konstnärer och passionerade ägare av smågnagare där ute som skulle kunna hitta på något sådant här!

      Radera
  2. Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Click here to find your hidden name meaning

    SvaraRadera