söndag 4 maj 2014

Äter upp dem med. Recept på maskrosor!

Hittat ett så bra recept. Så bra att våra egna maskrosor nu inte längre räcker (!). 

Såhär kan man göra:
Lägg två rågade nävar av maskrosblommor (utslagna) i ca 1 liter kallt vatten. Värm upp allt men precis när det ska till att koka upp så drar du det av värmen och nu ska det stå och dra över dagen eller natten. Sila därefter av och pressa ur blommorna ordentligt. Blanda vätskan med 1 kg socker (eller råskocker) och en halv ekologisk citron som du skivat upp. Värm på svag värme utan lock. När det blivit "sirapskonsistens" av det hela häller du upp det på de kärl eller burkar du vill använda! Klart. Gott på pannkakor eller glass tycker jag.

Knoppar av maskros jag hittar har jag hört är goda att steka eller fritera. Och bladen funkar ju i en sallad! 

Ha en fin dag!
/Jessica 

ps. Lite komiskt nog så hittade jag ingen maskros att fota här nu, vi hade plockat alla (!) -så det fick bli en bild på maskrosblad istället. Och på vacker salvia. Ds.







2 kommentarer:

  1. Måste testas bara maskrosorna sätter fart här.. =)

    SvaraRadera
  2. Använder man hela gula blomman eller behöver man plocka bort de gula kronbladen och använda bara dessa?

    SvaraRadera