fredag 18 juli 2014

Det torkas här.

Jag vet att man kan göra det i ugnen. Eller kanske ännu hellre soltorka. Men det här är ett vansinnigt enkelt sätt att torka frukt och rotfrukter m.m. till chips eller till vinterns egengjorda müsli, en låt säga regnig dag. Jag skivar dem bara tunt, alternativt hyvlar med osthyvel, och så på med torken. Goda chips blir det av både banan, palsternacka, rödbetor och selleri... Kommer göra liknande med alla de slags bär och svamp så småningom. Men kanske är det alldeles särskilt perfekt för just de där bananerna som enligt en del i familjen är oätbara då de blivit rejält gula -men blir väldigt mycket godare än de i affären- om man torkar dem så här, i alla fall enligt mig. 

Ha det fint!
/Jessica


10 kommentarer:

 1. Jamen varför kom jag inte på att jag har en sån när jag skulle torka sötpotatis till chips?! Tack för påminnelsen. Ska torka nässlor nu tänkte jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen! Ja och tack för påminnelsen själv:) Nässlor har jag ännu inte testat!:) ha en fin dag!/Jessica

   Radera
 2. Och jag har testat att torka ananas, päron, physallis, kiwi, jordgubbar. Hur gott som helst. Tänker torka både röda och svarta vinbär och krusbär så småningom.
  /Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur Monica! Man kan torka nästa vad som helst!:) Ett fantastiskt sätt att förvara på, och gott blir det. Ha en fin dag!/Jessica

   Radera
 3. Vilken tork?
  /Gerd i Å-H

  SvaraRadera
  Svar
  1. En från den stora affären som börjar på J ;) -Misstänker dock att det finns snabbare varianter. Men vad som är bra med den är att man kan ställa in graderna (från 35 -70 grader...).
   Ha en fin dag!/Jessica

   Radera
 4. Tack Jessica ,min Lasse förstod med en gång affären som börjar på J , Ha ha ha, ska kolla på en sådan verkar superbra!.
  Ha e fin dag du också , tack.
  /Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha Gerd!:) Förstod nästan det:)) Hälsa! Kram/Jessica

   Radera
 5. Jag fick en tork i julklapp men inte orkat pröva den än, delar ni bären när ni torkar eller lägger ni dem bara i torken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man delar dem så går det betydligt fortare;) Ha det fint! /Jessica

   Radera