Häromdagen gjorde vi en superenkel -men framförallt väldigt väldigt god- (om jag får säga det själv?..) egen chilisås! Sorterna vi använde till den starka men ack så riksmakande sötstarka såsen var den röda massproducerande chilin Cayenne Long Slim (till ca 75-80 %) och den gula Madame Jeanette, som ser så oförarglig ut men som har ett sting som riktigt sätter sig... (20-25% av chilin vi använde i såsen var av denna sort).
Annars var receptet extremt enkelt. Vi finhackade chilifrukterna med fröer och allt (Obs! använd handskar!). Sedan kokade vi upp ca 1 dl chilihack med 1,5 dl vatten. Därefter hällde vi sedan i ca 1 dl socker samt ca en halv matsked salt. Kokade en liten stund till vartefter vi mixade hälften av såsen i en mixer. Sedan blandade vi allt igen. Klart!
Blev kanske inte den vackraste såsen men ack så god!
Och varför krångla till det?
/Jessica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar