torsdag 30 oktober 2014

Äng av kungsmynta

På en vacker men tidigare totalt misskött plats nära sjön ska det nu bli en äng av kungsmynta tänker jag mig. De här små plantorna, 67 stycken, är några av dessa som jag plockat upp ur gruset under den här säsongen. Lyft upp försiktigt och krukat. Nu hoppas jag att de till nästa år ska trivas och växa ytterligare. 
-Brukar du också stirra i gruset på jakt efter frösådder?

/Jessica 

6 kommentarer:

 1. Hej Jessica!
  Vad fiffigt att du tar vara på dessa små plantor som vill så gärna komma upp och växa och sedan sätta dem på annan passande plats i trädgården. Du använder de svarta brickorna ser ,och bara satt jord i dessa, inga extra krukor.
  Tack för tipset för jag tycker det var en rolig och bra grej.
  Ha det bra och kram från mig /Gerd i Å-H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det känns så himla bra, dels att ta vara på de naturliga frösådderna, dels att ta vara på plantbrickorna -dessa brukar ju blomsterbutiker mfl bara kasta annars...
   Ha det fint Gerd!
   Hälsningar, Jessica

   Radera
 2. Jättevackra bilder med din kamera tar du också ,glömde skriva det
  /Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, det är bara min mobilkamera jag använt:) Kram/Jessica

   Radera
 3. Jag har hittat gräslök som självsått sig i grusgången. Inget jag krukat dock utan bara dragit upp och slängt i komposten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visserligen gör de nytta i komposten med, men kanske hittar du fler användningsområden framgent för småplantorna?;) Gräslök kan ju tex vara jättevackert att samplantera med perenner:)
   /Jessica

   Radera