tisdag 16 december 2014

Dags att bestämma sig!

Frökataloger dimper i dagarna ner hos mängder av odlande svenskar. Själv är jag särskilt intresserad av de ekologiska fröerna och de som klassas som "Kulturarvsfröer"... Även om jag samlar en himla massa fröer själv (se klippet längst ner här, under bilderna) så vill man ju ändå gärna testa lite nya sorter varje år. En hel del av dessa byter jag till mig i olika frökedjor (i gruppen Odling -Inspiration! på facebook har vi många frökedjor t e x! Välkommen dit med!) eller byter/får av vänner och odlarbekanta. Väldigt kul att få pröva att odla något som någon annan man känner samlat själv tycker jag! Men vad ska bli de där nyheterna att odla 2015? Några sorter man inte testat på tidigare? -Här behöver jag er hjälp -är det någon speciell sort (grönsak, blomma, rotfrukt, ört...) som jag särskilt gärna inte får missa att odla denna kommande säsong? 

Ha en fin dag och kväll!
/Jessica 

ps. bifogar också ett kort klipp om hur du enkelt viker egna frökuvert -utan att behöva sax, tejp eller lim;) ds. 2 kommentarer:

  1. Det kliar verkligen i fingrarna på mig att få börja läsa den härliga katalogen från Impecta men jag har lovat mig själv att inte göra det förrän nyårsdagen. Fokus på en sak i taget måste gälla här (fast det är ju ok att läsa om andras beställningar förstås) ;o)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha.. och jag har inte kunnat hålla mig från frökatalogerna Lotta!:) Men lycka till;) Ha en fin jul! Bästa hälsningar, Jessica

      Radera