söndag 22 december 2013

Återbruk & Kretslopp Sparar också tid.

Jag har en hypotes.
Att ägna sig åt Återbruk och Kretslopp i praktiken, att många tänker det som att det tar en väldig massa tid. Att man förvisso kanske sparar en massa pengar men att det ändå bara är för dem som har "all tid i världen". Men för mig och oss handlar det också om att det verkligen Sparar tid (och utrymme). Alltså förutom allt annat som gör kretslopp och återbruk till superviktiga ämnen.

Några exempel. Ifall du tar löven hemma och samlar till lövmull, så slipper du inte bara att ta dig tiden att fara iväg med bilen till sopstationen eller stå och vakta en eld. Du slipper också att åka och köpa ny jord eller gödsel eller dylikt att lägga på odlingarna till våren.
Och om du odlar din egen mat, till och med kanske samlar fröerna från grödorna, ja då slipper du och rent tidsmässigt åka iväg och handla och kånka och bära. Eftersom det redan finns i din närhet.

Eller ifall du använder sly och annat material, kottar osv som finns i din närhet. Återigen -du slipper åka iväg, betala för något som rest kanske långväga ifrån. Och dessutom kan du efter brukat använda ånyo till komposten och därefter jord. Snacka om effektivitet! Och detta var bara några få exempel. Och kanske har ni redan tänkt så. Säkert har ni gjort det.

Ha en fin 4e Advent!
/Jessica 
2 kommentarer:

  1. Det ger en fin känsla också, detta att använda det man har eller som finns i närheten. När man behöver handla nytt är det bra att tänka efter först: Vad behöver jag? Sedan försöker man hålla sig till att köpa bara det (inte alltid så lätt!), men även till att handla så mycket som möjligt på en gång. Sparar bensin och tid!
    God jul!

    SvaraRadera
  2. Håller med dig till fullo Camilla! Och God Jul till dig med:) /Jessica

    SvaraRadera