onsdag 4 december 2013

..och såhär blev resultatet. Det blev en hyllning till Skogen.

Det blev en hyllning till Skogen!
Vackra solitärer, utplacerade på olika platser i och utanför hemmet.
Små, små träd av olika sorter. Olika slags granar och tallar... Stensöta...
Det blev plötsligt så tydligt att de var så vackra som de bara är. 
Och så de "egengjorda" torkade Clementinerna (beskrivning hur jag gjorde i tidigare blogginlägg!), utstansad näver... Det fick klä de blandade kvistarna i det gamla kruset från Höganäs.
Jag har material kvar, bl a en massa kottar, så det kommer jag fortsätta med så småningom.
Lägger upp mer bilder här senare.

Just de här träden växte hemmavid och på lite "fel" platser (var helt enkelt tvungen att ta bort dem, annars hade de ändå försvunnit på annat vis). Så därför var det inget konstigt att försiktigt gräva upp de små träden, med rötter och allt. Och efter att de har fått pryda matbordet och andra platser kommer jag så småningom att plantera om dem på nya ställen. På platser där de sedan kan få växa vidare och bli större.

På tomten sparar jag också en hel del av det ni ser på bilden längst underst. För det finns inget så levande som döda träd. Många svampar och insekter skulle få svårt att skaffa föda och bostad utan dem. Och vad jag förstått det som så är ved en bristvara. Så förutom att bygga insektshotell (vilket jag kommer visa senare här i bloggen hur man kan göra!) så behöver det alltså inte vara svårare än så än att man sparar en del gammalt trä/ved kvar ute i sin trädgård tex för att göra nytta!

Ha en fin dag!
/Jessica 


2 kommentarer:

  1. Fint! Gillar särskilt den där ormbunksliknande saken:) Längtar till jag har en egen tomt att hämta in grejer från! Kan många gånger bli finare än köpta blommor tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Tack Renée! Det är nog Stensötan du menar:) Ja, den är fin och är en av mina favoriter också. Och kan bara hålla med f ö. Men du, kanske finns det någon i din närhet som har en naturtomt eller dylikt? Jag menar, varför vänta ;) Ha en fin kväll! /Jessica

    SvaraRadera