lördag 9 augusti 2014

Minimalt med vattning och ogräsrensning -Stafettodling är vad som gäller!

I princip ingen ogräsrensning. I princip ingen vattning. Är inte det ett fantastisk scenario om man samtidigt kan skörda mängder av grönsaker under hela säsongen? Stafettodling med täckodling är vad som gäller. Jag kommer aldrig att sluta med det.

Ha en fin dag!
Jessica


2 kommentarer:

 1. Det är konstigt att det kan bli så bra och växa så enormt när det sitter så tätt . Du måste väl gödsla lite då och då ?
  Att man inte behöver vattna så mycket är en stor fördel också. Så var det väl inte förr i den gamla skolan att man skulle sätta så tätt ? Du är jättebra på att berätta för oss hur du gör . Ogräset blir det inte mycket av heller då .
  Idag alldeles för varmt att jobba i trädgården tyckte jag . Jag vattnar mest , och gurkorna får jag lov att skörda varje dag inte klokt vad sådana växer och gott är det .
  Ha det bäst Jessica
  kram Gerd i Å-H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag gröngödslar (mest med gräsklipp.., men även med annat) och så är det upphöjda bäddar. I bäddarna använder jag ekologisk jord och kogödsel samt lite biokol. När man sätter plantorna så här tätt så betyder det samma sak att gallra=skörda. Ogräset får inte fäste (eller ljus..) eftersom plantorna växer så tätt. Och så sår jag nytt (eller planterar ut redan försådda plantor) så snart jag skördat klart så att det finns en kontinuerlig tillgång på plantor att skörda. Härligt det låter med gurkorna hos er -just gurkorna är dem jag väntat längst på här -de har först nu börjat komma faktiskt. Men det är ju värda att vänta på -otroligt mycket godare än köpta! Ha det fint! /Jessica

   Radera