söndag 29 december 2013

Odlingsvärda Grönsaker, Frukter och Bär.

Ni som följt bloggen ett litet tag minns kanske att jag funderade över och utvärderade årets sådder.
Och att jag kom fram till att detta kommande år tänka på att så mer av grönsaker, frukt etc och vilka också går att förvara lite bättre. Alltså inte lika mycket olika Sallad (även om både gott och vackert!) utan mer av också Spenat (som ju går att frysa) och Kål av olika slag som kan vara lättare att förvara och som kan stå kvar i landen lite längre in på hösten. Och istället för bara god Squash så kommer jag kommande säsong även att satsa på de sorter med lite tjockare skal, så att de skall gå att lagra lite också.

Ja, det är sådant som jag sitter och funderar över såhär en vanlig morgon.
Och snart är det nyår och många nya härliga Odlingslöften står på min lista.

Ha en fin dag!
/Jessica
2 kommentarer:

  1. Jag ska odla tomater. MASSOR med tomater. Jag vill kunna göra egen salsa OCH äta kontinuerligt under hela säsongen. Fast, det blir väl en halvlessen planta i ett hörn. Som vanligt. ;)


    /anna-karin

    SvaraRadera
  2. Ja men eller hur Anna-Karin! Och så semitorkade tomater... Och så ser jag framför mig en skål med tomater i alla de färger och former... som tillbehör till ngt annat... Jag brukar samla fröer av de tomatsorter jag gillar men har faktiskt precis alldeles nu beställt fröer från favoritfröfirman "R", av ett par nya sorter som jag inte kunnat få tag i på på annat sätt -en chokladfärgad och en gul, droppformad körsbärstomat! :) Ha en fin kväll!/Jessica

    SvaraRadera