torsdag 6 november 2014

Så här framskrider det hela... Växthusutmaningar i november.

Jag har ju utlovat lite mer bilder och information om hur arbetet med att resa växthuset går. Här kommer därför lite status. Nu är alla växthusramarna av metall ihopsatta och skruvade (jösses vad många skruvar och muttrar det var -tur att vi var flera som hjälptes åt!), alla plintarna av grovbetong är gjutna och nu skall ramen som växthuset skall stå på monteras ihop med vinkeljärn. Det var ett riktigt utmanade jobb att hinna gjuta allt innan det hann att bli för kallt i luften men nu är det gjort. Till saken hör att det ska väl aldrig vara så enkelt som man fantiserar om... Helt ärligt har det krävts en hel del jobb med att spetta loss större och mindre stenar för att utjämna underlaget för växthuset samt att det nu snöar här! Att växthuset också måste stå helt plant medan man monterar ihop det är också en utmaning. Där fick vi ta vad vi hade till hands för att stötta upp. 

Jag har valt att använda mig av höjdmässigt justerbara stolpskor för ramen eftersom min förmåga att gjuta med precision är rätt så begränsad. Men nu så... är det "bara" att flytta växthuset på plats över träramen samt att sätta i alla gummilister och glasrutor... Och att snickra klart träsidorna längs med växthuset och att isolera innergolvet med ett lager av frigolit.

Så... det går framåt.

Ha en fin dag!
/Jessica

 2 kommentarer:

 1. Varför frigolit? Ska du inte odla inne i växthuset på marken där?
  Ha en fin lördag, Jessica.
  Gerd i Å-H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gerd! Jag kommer att odla i huvudsak i krukor i vårt växthus och jag vill därför passa på att -nu när jag ändå blev tvungen att gräva ur på platsen där det skall komma att stå - att isolera underifrån lite:) Ha det bäst! /Jessica

   Radera