Idag skördar vi och njuter av denna härliga (nåja) grönsak som hör till de flockblommiga växterna. Kirskålen infördes till Sverige av munkarna som en läkeört mot bl a gikt har jag läst och också till att använda som grönsak. Idag ska vi stuva den och äta tillsammans med grillad kyckling.
I morgon blir det nässelsoppa.
Ha en härlig dag!
/Jessica
Hej Bästa Jessica!
SvaraRaderaJag har problem med kirskålen vill inte ha dem. Bra förstås att det går att äta ,kanske jättenyttig? Är det gott?
Vet du hur man kan få bort den på ett enkelt sätt .
Bästa hälsningar från Gerd i Årsta Havsbad
Hej Gerd! Jag måste säga att jag tycker att stuvad kirskål är jättegott! Och den är precis som spenat, man tycker att man fyller en full kastrull eller gryta... men alldeles därefter när vattnet börjat avdunsta så blir det inte så mycket kvar av kålen. -Vet inget bättre tips annat än att just äta upp allt man hittar:) Ha en fin kväll!/Jessica
RaderaHa ha ha du kommer med smart svar och smarta tips. Jag skrattar gott här . Kanske Jessica, gör jag en stuvning för att prova, men min Lasse gillar inte spenat men vi får se om det här kan duga. Tack för ditt svar!
SvaraRaderaHa en fin vårkväll du också /Gerd, i Årsta Havsbad .
Läst på massa ställen att man ska äta detta hemska ogräs som sprider sig som jag vet inte vad.
SvaraRaderaMen hur gör man? är det hela plantan man ska äta eller bara bladen?
Ha en fin dag!
Jag äter bladen:) (och stjälken) -väldigt gott tycker jag!:) Ha en fin dag!/Jessica
Radera