måndag 11 november 2013

Början till något nytt.

Här ligger den nu.
Min favorittomat för denna säsong. "Gardeners Delight"...
Som den levererade denna varma och långa sommar!
Och gör det fortfarande för här ligger kommande säsongs tomatplantor -fast som små ytte pytte fröer just nu. De har först fått torka på ett bakplåtspapper. Ibland sköljer jag av dem först -ibland inte.
Märker faktiskt ingen skillnad på grobarheten (!). Inte annat än att de egensamlade fröerna gror så mycket bättre än köpta!

Nu ska de torra fröerna läggas på en torr och sval plats fram tills alldeles alldeles i början av det nya året. För snart är det dags. Brukar börja förså mina tomater nästan direkt efter nyår...
2 kommentarer:

  1. Min inomhustomat Tiny Tim är bäst inomhus men Funsun gjorde starkt intryck i Stadsodlingarna i somras en, ursäkta att det låter lite trist men den bästa volvotomaten liksom. Tidig, rikbärande och lagom god. Min smakfavorit är Aztek Negro.Den måste du testa och jag ska testa Mei wei och gardens delight nästa år.

    SvaraRadera
  2. Tack för input! Funsun har jag aldrig testat. Inte Aztek Negro heller, tror du den funkar på friland? (hoppas..) Vart har du fått tag på fröer till den f ö? :) Mei Wei står också på min "Testa-lista" för 2014! Roligt att du odlar tomat inomhus också dessutom, vad har du för extrabelysning då? Och extra värme med? :)

    SvaraRadera