onsdag 20 november 2013

Tankar om Sly.

Precis som med löv så har jag uppmärksammat att många tänker på sly, dvs snabbväxande små träd av alla de slag, som något man bara ska elda upp eller köra till tippen så snart det går. Men man kan ha mycket användning av sly på många olika sätt. Och då tänker jag inte bara på pil, hassel eller rönn och vilka är sådär extra bra att använda ifall du vill tex fläta saker.

Förutom att man kan köra slyet och grenar i flismaskin och göra riktigt bra flis till gångarna i trädgården av det, så är sly också mycket värdefullt som växtstöd, avdelare, insynsskydd och allehanda saker. Endast fantasin sätter gränser.
Och man slipper ta bilen iväg och handla någon produkt som kanske transporterats långt bort ifrån. Därmed blir miljöpåverkan mindre också om du samlar och använder eget sly. Har du inte egen tomt eller mark så är jag övertygad om att det finns många tomtägare som blir glada för hjälpen att ta ner sitt sly och än mer glada ifall du tar hand om det. Så det kan skapa mervärde där också.

Och vackert kan det också bli när man bygger med sly. Bind ihop med tex vackra rep eller tunna ståltrådar. Och det blir liksom en mer naturlig känsla i trädgården eller på balkongen eller i blomfönstret när man använder kvistar och grenar som är så att säga närproducerade. Tycker jag i alla fall. Och hoppas att någon blir inspirerad.

Ha det gott!
/Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar