söndag 9 mars 2014

Jord blir till bord.

Ni som följt mig och bloggen ett tag vet att jag är ivrig förespråkare för att bygga in kretsloppet i mina egna odlingar. Att ha en egen "jordfabrik" hemma hör såklart till det. Förutom att kompostera så mycket som det bara går så har jag skrivit tidigare här i bloggen om hur man kan samla löven i trädgården och annat material som du behöver för att dina växter ska trivas och utvecklas maximalt.
Men om man är en odlingsnörd är det ändå som om att jorden aldrig riktigt räcker till. I alla fall inte om man som jag planerar för ett gäng högbäddar. Och det finns ju också ekologisk jord att köpa.

Jag komposterar självklart bara självodlade/ekologiska frukter och grönsaker för jag vill inte att eventuell besprutning ska hamna i min jord. Jag känner också att jag har väldigt mycket att lära här (ämnet tycks vara oändligt, teknikerna många och fantastiskt mycket spännande att läsa finns) och följer tacksamt därför alla de proffsiga personer jag vet om för att fortbilda mig i ämnet. T e x tycker jag att både Sara Bäckmo/Skillnadens Trädgård och nu också OdlingsTV och Johannes Wätterbäck/Farbror Grön och OdlingsTV har skrivit finfint om det. De har en underbar inställning till lärande anser jag och har dessutom finfina bloggar bägge två!

Bilden nedan är från Jordblandningstävlingen i SVT s Trädgårdskampen. En gren som det visade sig att jag var en hejare i och jag vann. Bilden är tagen av bästa Diana Löfvendahl.
Fortsättning i ämnet följer, återkommer om hur man rent praktiskt blandar olika jord för olika slags växter. 

Ha en fin söndag!
/Jessica2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ser fram emot att du återkommer om jordblandningarna :)
    Mvh Pia

    SvaraRadera
  2. Såklart jag gör Pia!:)/Jessica

    SvaraRadera