måndag 17 mars 2014

Så utomhus. Nu.

I helgen började jag att så några olika sorters grödor utomhus. Lite av mina favoriter "Baby Leaf Gourmet", Vintersallad "Vit" och "Verte de Cambrai". Jag sådde fröerna i de ihopsnickrade lådorna vi har här hemma och över det la jag isolerplast från ett gammalt växthus som inte klarade av förra vinterns tunga snö. Ovanpå fick ramen av ett gammalt fönster ligga. För att isolerplasten inte ska lyfta med alla de vindar som nu blåser här i Mälardalen.

Längtar verkligen efter att kunna skörda färskt grönt nu!
Jag är säkert inte ensam om det?
/Jessica4 kommentarer:

 1. Hej! roligt att följa bloggen - själv gör jag även sk. vintersådd dvs. självsamlade frö av perenner och annueller redan i februari så att de hinner få en kallbehandling. Läste om det i Ulla Hasselmarks Fröbok och blev med hur många sorter det fungerade bl.a. underbar lavendel. Sparar utrymme inomhus vid förkultiveringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul det låter Pia! Och visst är Ullas bok underbar!:) Ha en fin dag!/Jessica

   Radera
 2. Hej Jessica !
  Jag har dig som favorit nu och plockar upp din blogg och tittar vad du skrivit. Helt underbart att följa och du får ihop blommor och färger helt enastående.( tittade på den fina bilden) .Hoppas du finns på torsdag på mässan för då kommer syrran Siv och jag och tittar på monter C03:52 var det inte där har för mig det stod så i tidningen. Kul att träffa dig igen .
  kram ,Gerd från Årsta Havsbad . ,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Gerd!! Och vad kul, då ses vi ju på torsdag!:) Bästa hälsningar Jessica

   Radera