måndag 10 mars 2014

OdlingsTV -Pressreleasen

Efter en underbart intensiv förra vecka precis inför och efter att jag skickat ut OdlingsTV s pressrelease till media återstår nu... ännu mera jobb!
- Men vad gör det när man jobbar med det roligaste som finns?

Såhär som nedan ser OdlingsTV s pressrelease ut (på ett ungefär, ser lite annorlunda ut rent grafiskt när lägger upp i bloggverktyget) eftersom många efterfrågat och velat läsa den.
Och redan har OdlingsTV fått en hel del media! Jag och vi har suttit i flera intervjuer och några i teamet har också gjort både TV-inslag om projektet och även dagspress har uppmärksammat! Kul!!
Mediauppmärksamheten beror antagligen på att OdlingsTV verkar vara att betraktas som något av en pionjär på området. 

Ha en toppenvecka, nästa vecka börjar Nordiska Trädgårdar och OdlingsTV går "live" fr o m torsdagen den 20e. Hoppas att vi möts på plats på mässan i vår studio där. Det vore roligt.

/Jessica PRESSRELEASE 2014-03-06
OdlingsTV - Ny portal för tv-inslag om trädgård och odling. 

En ny webbplats med tv-inslag från trädgårdar och odlingar runt om i Sverige presenteras under mässan Nordiska Trädgårdar den 20-23 mars i Älvsjö, Stockholm.
På www.odlingstv.se samlas självhushållare, stadsodlare, härodlare, takodlare, perennkreatörer och naturinspiratörer för att ge ett brett utbud av kunskap och inspiration till trädgårdsfantaster runt om i landet. 


- I dag finns ingen webbplats som samlar rörligt material från odlingsentusiaster, säger Jessica Lyon, initiativtagare och projektledare av OdlingsTV.
På OdlingsTV får tittaren möjlighet att följa odlare i deras vardag och lära sig nya odlingstekniker men OdlingsTV vänder sig även till den som enbart vill njuta av och bli inspirerad av andras trädgårdar.
- Vi vill dela glädjen vi känner och känslan av att fullkomligen förlora sig i trädgårdsarbete och grönsaksodling. Våra filmare kommer att göra allt för att producera inslag som blir både inspirerande och roliga att följa, säger Jessica. 


OdlingsTV presenterar odlare från olika delar av Sverige och visar deras filmer från såväl egna som andras trädgårdar. Nedan följer några av personligheterna i OdlingsTV. 

- Magdalen Alatalo, Fru Magda, Bränndal i Västerbotten är juristen, jägaren och jordbrukaren som odlar grönsaker för självhushåll och försäljning. Hon längtar efter att kunna leva av gården på ett 2000-talssätt.
- Johannes Wätterbäck, Farbror Grön, Västerås, odlar i fönster, i källare, i staden, på tak och i lådor. Följ hans odlings- och matexperiment mot nya nivåer.
- Sara Bäckmo, Skillnadens Trädgård, Bökebacken i Småland, utforskar hur en villaträdgård kan användas för att odla samtliga grönsaker en familj behöver under större delen av året.
- Johan Karlström Andebratt, frilandsfotograf och delägare och uppstartare av Concrete Farming i Malmö, kombinerar gamla kulturarvssorter av grönsaker med modernt odlande mitt i staden.
- Jessica Lyon, Vendelsö i Mälardalen, presenterar naturnära tankar kring trädgård och kretslopp. I hennes filmer följer du till exempel hur hon anlägger sin skogsträdgård. 

OdlingsTV finns att följa på www.odlingstv.se från och med 20 mars 2014, då sajten lanseras på Nordiska Trädgårdar. OdlingsTV finns självklart med på plats med en egen studio under denna trädgårdsmässa som är Nordens största mötesplats för trädgårdsengagerade.
Det är gratis att prenumerera på alla tv-inslag som visas på OdlingsTV. Utöver rörligt material finns även de medverkandes bloggar tillgängliga på sajten.

Välkommen till OdlingsTV!
För frågor och presskontakter var vänlig kontakta: Jessica Lyon, ansvarig för OdlingsTV, tfn 0700-922669, e-post jessica@abrandnewstory.se

Fakta:
www.odlingstv.se
På nätet alla dagar, alla tider på dygnet.
Regelbundet uppdaterade filmer om odling och trädgård. Lansering under Nordiska Trädgårdar den 20-23 mars 2014. odlings
tv ®

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar