onsdag 5 mars 2014

Mitt Kretsloppshjul i SVT s final av Trädgårdskampen.

Tack igen för alla som hejat och hurrat och uppmuntrat mig!
Att jag också lyckats inspirera fler till att bygga odlingshjul i sina trädgårdar hemma känns fantastiskt! Och att folk hör av sig och vill att man ska komma och designa deras trädgårdar -otroligt kul och klart att man vill!

Min tanke med mitt odlingshjul var ju att visualisera det kretsloppstänkandet som jag ville bygga in i min trädgård. Och samtidigt skapa de allra bästa förutsättningarna för det som skulle komma att växa och utvecklas däri. Upphöjda bäddar. Med solen i rätt riktning. Stenar som både håller värme och fukt. Och växter som lockar in pollinerare och som "samarbetar".

Och som det växte sedan där uti! Såg ni "Monstersquashen"? Eller Mangolden, Purjolöken eller den galet höga röda Shison? Nedan bilder är från  SVT s Trädgårdskampens 8e och sista avsnitt, dvs finalen igår. När Gunnel Carlsson, Peter Englander och Hannu Sarenström gick runt och bedömde våra trädgårdar. Och de var också galet positiva till mitt hjul! Nu när de såg hur det verkligen blev i verkligheten också. Kul!

Och vet ni -jag har byggt ett till Odlingshjul -här hemma.
Ha det gott!
/Jessica


4 kommentarer:

 1. Så fin din trädgård blev ! ren harmoni. Jag kopierar ditt hjul med största självklarhet :) och blandar grönt med blommor.
  Tyckte också det blev så vackert med det gröna slingrande gräset. Tack för inspiration !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Anne! Visst är det så roligt om man kan inspireras av varandra!:) Ha en fin kväll!/Jessica

   Radera
 2. Grattis till andraplatsen! Jag tycker din trädgård var mest inspirerande av de tre finalisterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det värmer:) Ha en fin dag!/Jessica

   Radera