/Jessica
Varmt välkommen till min blogg! Jag månar särskilt om odlingsinspiration, kretsloppstankar och mångfald. Har du/ni frågor om den här sajten eller vill använda bilder t e x - varmt välkommen att kontakta mig genom att maila: jessica@abrandnewstory.se
tisdag 18 mars 2014
Njut av dina egenodlade grönsaker året om. Underbara gamla recept.
För en krona (!) fann jag denna lite tunnare receptbok på en härlig loppis i Roslagen. Fylld med fantastiska recept på bland annat olika gurkinläggningar och mycket annat spännande. Och så lite handskrivna -antagligen favoritrecept- insmugna här och var. Vilken skatt att vårda. Och några av dessa recept kommer jag definitivt att testa i år då jag tänker odla lite olika sorters frilandsgurka. Bland annat sorterna "Arboga Vit" och "Super Zagross". Och så hoppas jag hinna före fåglarna detta år med att plocka de goda plommonen vi har här hemma. För underbara och spännande recept fanns det även för dem i boken.
/Jessica
/Jessica
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så kul,vit gurka är ett måste här.Det är bara så svart att får tag i frö.Jag har en påse som jag är väldigt rädd om.Sår 3 frö,det räcker till inläggning.Har ett gammalt recept.Mitt barnbarn Melker kalla de för 'vattengurkor'.Det är bara han och jag som äter de.Förra året misslyckades jag tyvärr,men gör ett nytt försök i år./Renare
SvaraRaderaHåller tummarna för att det lyckas bättre detta år Renate. -Och så kan du ju spara fröerna från gurkor du får fram!.. Så brukar jag göra;) Ha en fin dag!/Jessica
RaderaNu fick du mig att vilja sätta även den typen av gurkor (har provat en gång för länge sedan och misslyckades totalt) Inlagd gurka är något av det godaste som finns när den är "hemmagjord" Jag minns när jag som barn smög ner i matkällaren och öppnade en burk och fiskade upp en liten gurka eller två - bästa godiset! Undrar just vart mammas recept tog vägen...
SvaraRaderaJa! Ut och leta efter din mammas gamla recept Gittan! -De brukar vara de bästa;) Ha det fint! /Jessica
Radera