tisdag 25 februari 2014

Sommarens varmaste dag. SVT & Trädgårdskampens avsnitt 7. Bakom kulisserna.

Oj oj oj. Svettigt värre var det när vi skulle lägga gräset i SVT s 7e avsnitt av Trädgårdskampen och färdigställa resten av miljön i våra lotter. Under gassande sol och med mer gräsyta än mina goa vänner hade, blev det till ett riktigt styrkepass. Jag kunde inte undgå att tycka lite synd om Johan som skulle assistera mig där. Jag hade ju valt att "bygga in" gräset som en del av kretsloppet i min lott. Gräsklippet skulle nämligen få komma att fungera även som gröngödsel till allt annat växande i trädgården. Men juryn blev väldigt nöjd efter allt slit och det gladde mig väldigt.

När det sedan kom till ljussättningen var varken de eller jag dock lika nöjda med resultatet. 
Min tanke med ljussättningen var dock att följa mitt miljötänk fullt ut. Jag använde därför -med undantag av Oljelampan- mig endast av solcellsbelysning. Jag visste att det skull ge ett sämre ljus. Och ett kallare ljus. Om än mer miljövänligt. Tänker att där finns så otroligt mycket för utvecklarna och producenterna att lösa tycker jag. För såklart att man ska kunna använda solenergi på ett vackert sätt också. 

Några som gjorde ljuset desto vackrare än mig var Johan och Peter. Johan hade hittat levande ljus någonstans i någon låda. Väldigt fint tyckte jag. Om jag använder ljus hemma i min egen trädgård är det alltid levande ljus det handlar om nuförtiden. Inget kan ge samma vackra ljus tycker jag. Och Peters fantastiska stämning i hans helt magiska Folkpark... Underbart! Och inspiration på hög nivå med de där belysta bågarna. Det kommer jag nog att testa att göra här hemma.

Ja nu är det bara finalen kvar...
Ni hänger väl med då om en vecka också?
Ha det fint så länge!
/Jessica

Foton ovan: Diana Löfvendahl. 

14 kommentarer:

 1. Gratulerer med finaleplass! Du verden som dere måtte jobbe i varmen, men fint ble det :))

  SvaraRadera
 2. Så flinke dere er! Det er helt utrolig hva dere klarer å rekke med på så kort tid. Jeg er skikkelig imponert :) Skulle ønske konkurransene hadde hatt en annen tidsramme, men det er fordi jeg skulle likt å se dere ha litt bedre tid og blitt helt ferdige med de forskjellige prosjektene. Men så skulle jeg gjerne sett alle hagene ferdige også.. De ville sikkert blitt helt forskjellige og spennende alle sammen.
  Hagen din ble så nydelig med plen og lys på plass. Den ser ut som en deilig hage å slappe av i - og nyte summende insekter og solvarme dufter :) Gleder meg til neste tirsdag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hinner med mer än vad man tror -och det kan också inspirera mig tycker jag:) Trädgård och Odling kan vara härligt på så oerhört många olika sätt!:) Ha det fint!/Jessica

   Radera
 3. Grattis till finalplatsen och bra jobbat!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Daniel!:) Ha en fin dag/Jessica

   Radera
 4. Så hyggelig program, og nye ideer kommer frem..spennde ved neste sending :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det inspirerande!:) Ha det fint!:) /Jessica

   Radera
 5. Jajamen kommer att sitta bänkad nästa vecka när det är final. Håller på dig så klart.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Lise-Lotte:) Ha det fint/Jessica

   Radera
 6. Gratulerer så mye med finaleplassen, lykke til :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Therese! -Nu får du hålla tummarna!:)/Jessica

   Radera
 7. Grattis håller tummarna för dej, hälsningar från Österbotten i Finland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!:) Ha det fint!/Jessica

   Radera