tisdag 4 februari 2014

Trädgårdskampen avsnitt 4 -Mitt vatten.

Puh!...
Då var detta avklarat också. Jag minns att när vi spelade in detta, att det verkligen var som ett riktigt styrketräningspass med att få till det med alla stenar... Och dessutom kan jag inte råda någon att anlägga ett vatten i sin trädgårds eller odlingslott på så kort tid -om det nu var någon som en funderat över det. MEN -faktum kvarstår -det GÅR att göra saker mycket snabbare än man tror. Vilket är kul kunskap också tycker jag. För själv byter jag gärna ett par pass på gymmet mot att anlägga något i min trädgård! Och även om jag tycker att det finns en poäng i att trädgård och odling ska få ta tid -vara långsamhetens lov liksom- så är vi alla människor ju olika och varför kan man inte få göra på alla de sätt? Jag menar om man vill vara snabb i sitt trädgårdande?

Jag tycker att detta moment i Trädgårdskampen visade just detta -dvs att allt är möjligt!
Det beror helt på vilket mind-set du har. Och det var väldigt väldigt roligt hur som helst!
(och lärorikt!)

Jag valde att göra mitt vatten till ett stilla vatten. Min tanke med det var att locka in alla de djur, och vilka en del kanske skulle kunna störas av en fontän eller dylikt. Dessutom ville jag få till en djupare del, från vilken jag hypotetiskt skulle kunna hämta regnvatten till mina odlingar ifrån. Att dammen -om vi får kalla den så- dessutom byggdes så att den lutade lite mot bakkant var också en tanke. Vid t e x idogt regnande var det där vattnet först skulle börja rinna över -och bevattna de växter som behövde/klarade av mer vatten än de resterande. Och att platsen dessutom skulle bli en plats för njutning -också för oss människor- ja, det var ju självklart! Såg ni förresten grodan som besökte min damm redan första dagen?

Nedan ser ni barkbåtarna i vår lilla damm här hemma som är under uppbyggnad. När barnen grävde den hittade de f ö på många många spännande saker där nere i jorden... Men det är en hel annan historia. 

På återhörande/seende nästa tisdag i Trädgårdskampens 5e avsnitt!
Väl mött tills dess! Bild nr 2 är f ö fantastiska Ebbas -produktionsledaren för Trädgårdskampen s bild av oss utpumpade byggare av dammar...
/Jessica

4 kommentarer:

 1. Jag var helimponerad av att alla lyckades så bra på så kort tid. I verkliga livet skulle man ju fundera i flera veckor innan man ens började!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla!:) Ja, men eller hur! Ha en fin dag!/Jessica

   Radera
 2. Ja ni gjorde det bästa på den tiden . Gillade din och Magdas dammar .Ser framemot nästa avsnitt.Lycka till.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!:) Ja, det kommer bli spännande! :) /Jessica

   Radera