tisdag 11 februari 2014

Tuffa tag i kvällens program.

Ja, så har många sett Trädgårdskampens 5e avsnitt. Portaler och Pilflätning. Och en massa annat kul. Och jippi!!! Jag gick gick vidare i tävlingen ännu en gång!

Men usch vad tråkigt det var att Magda fick bege sig hem. Saknade henne mycket kan jag säga. Och vem skulle jag nu ställa alla de där frågorna till om hur man bedriver självhushåll i Norrland? Och alla kål-frågor? Allt börjar såklart bli så påtagligt att det handlar om en tävling också. Men Magda och jag håller kontakten -fikar och lunchar och hittar alla de tillfällen att ses! För det är ju så -oavsett tävlingar och inte minst avstånd rent fysiskt till vart man bor -vad spelar det för roll om man hittat en ny vän? Eller flera -som i denna VänskapsTV.

Det där med att bygga entréer -det var klurigt kan jag säga. Ännu klurigare blev det när vi skulle göra det åt varandra. Det gällde att vara tydlig i sitt beskrivande och beställarprocess för sin entré. Man fick en tydlig känsla för hur utmanande det alldeles säkert kan vara för alla de trädgårdsdesigners runt om i landet. För när man precis kommit på en idé -kan man ge sig den på att förutsättningarna ändras. I mitt och Tonys fall var det bl a grävdjupet i hans lott som ställde till det lite. Det gick inte att gräva så djupt som man behövde för att få till stabiliteten som är så viktig. För man vill ju inte få en portal i huvudet när Blåregnet börjat växa till sig. Så istället för en portal fick det bli två just av denna anledning. Dessutom skulle det vara dubbel-lagt virke och därför kom det att bli mycket tungt. Och det var nog ingen på plats som undgick mina svordomar när detta sedan skulle spikas (!) ihop. För det fanns inga skruvar på plats, och de spikar som fanns var antingen rejält för korta eller så långa och väldigt tjocka att de klöv virket... För det fanns heller ingen borr så jag kunde inte heller förborra hålen... Mycket frustrerande! Så det blev till att säkra upp på alla de sätt som gick. För hur det än är tänker jag att säkerhet och stabilitet går före finish. Och tack klippteamet för att ni klippte bort de mindre genomtänkta orden som for ur min mun i detta moment -det är ju trots allt en bred målgrupp för programmet och därför även barn som tittar:)

Galghumorn hos min lott blev påfallande efter att den diagonala tvärslån blev lite längre än jag tänkt. Och Tony var inte sen att haka på med att hänga upp Inkas paprika där. Tanken var egentligen att det skulle komma att få hänga ner en vacker ljuslykta, blomstergirlang eller svepande tygflagga där. Ja, extra många skratt blev det under denna inspelningen och Tonys humor är underbar.

Och så var det pilen. Pilflätning var kul! Klurigt att göra på tid men riktigt kul. Så kul att jag efter programmet for hem, fick pilkvistar av en granne och nu tänker att jag ska börja odla pil hemma på tomten. Den kommer komplettera all den Hassel och Rönn som här redan finns och vilken jag bygger mycket staket och annat med. Och avklippta Pil-kvistar rotar sig väldigt lätt och snabbt i jorden. Och vips har man en pilodling också! Gillar känslan med att odla det man behöver inte bara i ätbart och njutning utan även kunna odla sitt byggmaterial.

Galghumorbilden nedan har bäste fotograf Diana Löfvendahl tagit;)
Ha det fint!
/Jessica


4 kommentarer:

 1. Kul att du gick vidare, jag har ju ett spec hjärta för dig nu tack vare de fina fröna. Här i Umeå finns ju inte mycket pil men det funkar jättebra att fläta med rönnsly. Har en jättefin ampelkruka som jag gjorde i rönn och den har hållit i flera år. Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kristina!!:) Och roligt att höra om Rönnen -det måste jag testa! Ha det gott/Jessica

   Radera
 2. Det verkade roligt att fläta med pil och man blev riktigt sugen på att testa när man såg programmet. Funderar bara på var man kan köpa pilkvistar att starta odlingen med! :)

  Jag säger som en i FB-gruppen sa angående programmet; Ni borde inte åkt ut en efter en, utan istället samlat poäng och på så sätt korat en vinnare till slut. Då hade vi ju fått se alla lotter utvecklas! Håller tummarna för att du håller dig kvar till finalen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur Jo!! Och kan hålla med om att det hade varit roligt att få se allas lotter bli klara:) Ha en fin dag!/Jessica

   Radera