tisdag 18 mars 2014

Njut av dina egenodlade grönsaker året om. Underbara gamla recept.

För en krona (!) fann jag denna lite tunnare receptbok på en härlig loppis i Roslagen. Fylld med fantastiska recept på bland annat olika gurkinläggningar och mycket annat spännande. Och så lite handskrivna -antagligen favoritrecept- insmugna här och var. Vilken skatt att vårda. Och några av dessa recept kommer jag definitivt att testa i år då jag tänker odla lite olika sorters frilandsgurka. Bland annat sorterna "Arboga Vit" och "Super Zagross". Och så hoppas jag hinna före fåglarna detta år med att plocka de goda plommonen vi har här hemma. För underbara och spännande recept fanns det även för dem i boken.

/Jessica



 


4 kommentarer:

  1. Så kul,vit gurka är ett måste här.Det är bara så svart att får tag i frö.Jag har en påse som jag är väldigt rädd om.Sår 3 frö,det räcker till inläggning.Har ett gammalt recept.Mitt barnbarn Melker kalla de för 'vattengurkor'.Det är bara han och jag som äter de.Förra året misslyckades jag tyvärr,men gör ett nytt försök i år./Renare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller tummarna för att det lyckas bättre detta år Renate. -Och så kan du ju spara fröerna från gurkor du får fram!.. Så brukar jag göra;) Ha en fin dag!/Jessica

      Radera
  2. Nu fick du mig att vilja sätta även den typen av gurkor (har provat en gång för länge sedan och misslyckades totalt) Inlagd gurka är något av det godaste som finns när den är "hemmagjord" Jag minns när jag som barn smög ner i matkällaren och öppnade en burk och fiskade upp en liten gurka eller två - bästa godiset! Undrar just vart mammas recept tog vägen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Ut och leta efter din mammas gamla recept Gittan! -De brukar vara de bästa;) Ha det fint! /Jessica

      Radera