Dels gjorde jag en Coleslaw, eller vad man ska kalla den, av Rödkålen. Jag blandade fint skuren Rödkål med en blandning av Äggfri Majonäs (ja, det finns... och är "jättegott" som Mat-Tina skulle sagt), söt-stark senap, flytande honung och salt. Den blev väldigt god till en starkare variant av god korv.
Sedan gjorde jag en ljummen Brysselkålssallad. Brysselkålen skar jag i mindre bitar och lät få lite färg i pannan i smör, varefter jag hällde på en liten slatt vispgrädde och lite havssalt. Ovanpå strödde jag lite rostade Solroskärnor och Pumpakärnor från Nakenfröpumpan.
Passar utmärkt tycker jag till tex kött, varmrökt lax mm.
I år tänkte jag för övrigt att testa på att odla de för mig nya kålsorterna "Nero di Toscana" som är en Palmkål, samt en Purpurkål ""Baltisk Röd". "Nero di Toscana" tänker jag sam-så med en ettårig Vallmo "Shirley" (Papaver Rhoeas). "Baltisk Röd" får samsas med en vit Rosenskära (Cosmos Bipinnatus). Hoppas det blir både vackert och gott.
Ha en fin måndag, i morgon kväll är det dags för avsnitt 3 av Trädgårdskampen på SVT 1!
Då tror jag att alla grönsaksälskare kommer sitta bänkade;)
/Jessica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar