söndag 5 januari 2014

Vackert i januari. Och Blåsippsplantor.

Nästan overkligt vackra färger vi har runt ikring oss i denna s k vintermånad!
Ja det är ju inte konstigt att man börjar fundera lite över vad det ska bli av den här s k vintern.

Bergenian och Alunroten som lyser mot mig när jag går utanför dörren. Och Hasseln med sina hängen. Blåsippornas blad tittar upp på mig och jag tänker på att jag läste häromdagen i någon dagstidning att en man hade funnit Blåsippsblommor precis.
Och i äldste barnets alldeles fantastiska "Humlans Blomsterbok" (författare Stefan Casta/Maj Fagerberg) läser vi på kvällarna om Sagan Naturen. Där står bland mycket annat spännande och fantastiskt också att läsa att en Blåsippsplanta kan bli 700 år gammal (!). Men att den sprider sig mycket långsamt och därför är den fridlyst på många platser.

Ha en fin söndag!
/Jessica
2 kommentarer:

  1. Vintern är verkligen ur led! Våra krokusar har redan tittat upp och det känns mer som mars än januari! För en gångs skull känner man igen sig när man tittar på engelska trädgårdsprogram där de beskär buskar och planterar om växter i julspecialpogrammet!
    Fin blogg, kul att ha hittat ännu en trädgårdsblogg att följa! (Ingen av mina bloggar är dock renodlad trädgårdsblogg, det blandas med annat men trädgård räknas som ett av mina stora intressen)

    SvaraRadera
  2. Tack Jo för fina ord! :) Oj, krokusar -ja det har jag iaf inte sett ngr här -ännu... -Visst känns det lite galet med det här vädret! Men härligt med alla program på SVT med Monty Don och Carol...Och om man ska se det riktigt positivt så kan man ju också passa på att gräva upp nya land också nu , och fortsätta att samla löv -inte varje januari det funkar:)) Ha en fin dag!/Jessica

    SvaraRadera