söndag 26 januari 2014

Spegel Spegel...

Bästa solläget här hemma råkar ligga på barnens Fotbollsplan/Kubbplan/Springarunti allehandalekarplan. Därför är mina odlingar hänvisade till lite mer sol-till-halvskuggiga platser -än så länge. Men inga utmaningar som det inte går att finna kreativa lösningar på. Och grannarnas träd som skuggar ger samtidigt ett finfint vindskydd. Och i odlingsytorna kan man vinna mycket på att tänka på hur man planterar de olika grödorna -så att de i alla fall får maximalt solläge och tex inte skuggar varandra.

Dessutom experimenterar jag friskt med speglar och andra ljusreflekterande material.
Det man måste tänka på när man använder speglar är dock eventuella solkatter som de kan kasta, att de inte riktas så att man riskerar att bränna...eller så att inte fåglar frestas att flyga in i den. T e x genom att undvika att rikta spegeln så att himlen syns i den. Speglar går att finna enkelt på loppisar och annat. Och säkert har många, liksom jag, en hel del användbara saker i sina källare...
Och så har jag tänkt mycket på hur man kan utnyttja liknande sätt i arkitekturen när man bygger nytt. -Och det kanske man säkert redan gör? Kommentera gärna nedan ifall du vet mer om detta så intressanta ämne!

Ha en fin söndag!
/Jessica
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar